Welke vermogensbeheerder voor u?

deel 2: 99 missers

In Nederland zijn circa 150 (groot) banken, private banks en vermogensbeheerders actief op het gebied van met effectendienstverlening. Wij hebben een duidelijk profiel en beeld van de 100 relevante aanbieders en kunnen gegarandeerd een aantal geschikte partijen voor u aandragen. Met onze ervaring en kennis voorkomt u mogelijk 99 missers!

Onze ervaring, kennis (1988) en onafhankelijkheid (zelfstandig bedrijf en geen provisie van financiele aanbieders) maken ons de beste organisatie voor u wanneer u opzoek bent naar een andere vermogensbeheerder of dit overweegt.
Wij kennen de klachten, de claims, de boefjes, de lopende zaken en zien wat er echt toe doet!
Zaken die er ogenschijnlijk niet toe doen of verborgen zijn voor de klant, maar van groot belang zijn. Kijkt u maar eens naar dit pagina grote stuk uit het Financieel dagblad (april 2013).

Goed in werven, onbekwaam als beheerder
Vermogensbeheerders steken relatief veel tijd en effort in het aantrekken van nieuwe klanten. In hun communicatie leggen ze daarbij onvermijdelijk het accent op hun successen, hun toegevoegde waarde en unieke identiteit en waarom hun dienstverlening geschikt voor u is. Wat ze niet vertellen is nu juist interessant. Zij presenteren hun dienstverlening vanuit het eigen perspectief en veel minder vanuit de behoefte van de specifieke belegger. Wat bij hen doorgaans ook ontbreekt is inzicht in wat anderen doen. Wij overzien het spectrum van aanbieders en mogelijkheden en kennen vooral ook de klachten en bezwaren over diverse aanbieders.

Naast de harde criteria gaat passend- en geschiktheid ook over de meer zachte criteria. Veel beleggers worden uiteindelijk teleurgesteld, omdat ze niet door de presentatie van de potentiele partners konden kijken of gewoon omdat de partij onbekwaam was. De beste verkoper is niet vaak de beste vermogensbeheerder. Veel problemen komen voort uit hooggespannen verwachtingen die in combinatie met tegenvallende resultaten, zelfs kunnen ontaarden in een geschil (denk aan de vele klachten over Alex Vermogensbank). Wij kennen de inhoud van deze geschillen al ruim 25 jaar (Vermogensmonitor is ontstaan enige maanden na de krach van 1987; Black Monday). En dat wij grondig werken blijkt wel uit de bevindingen uit ons onderzoek in de administratie van Alex Vermogensbank (Telegraaf 28 mei 2015; zo kijken we overigens ook regelmatig de data van vergelijkingssites na).

De heilige graal
De selectie van de beste vermogensbeheerder is absoluut niet vergelijkbaar met de zoektocht naar de vermogensbeheerder die de hoogste rendementen behaald. Deze laatste is alleen achteraf bekend en doorgaans niet in staat om jaren achtereen uit te blinken. De heilige graal bestaat niet, maar wij kunnen wel een aantal geschikte vermogensbeheerders voor u selecteren, waarbij wij volstrekt onafhankelijk zijn en onze aanbeveling voorzien van een garantie!

Quick scan
Of wij van toegevoegde waarde zijn voor u hangt van veel factoren af.
We kunnen gratis en vrijblijvend een quick-scan voor u maken waaruit blijkt of onze begeleiding iets voor u is. Vraag onze quick-scan aan via info@vermogensmonitor.nl of lees eerst het stuk hoe blijf ik miljonair?.


terug naar wegwijzer
Welke vermogensbeheerder past bij u; bespaar op de jaarlijkse kosten en koop zekerheid. Laat ons de geschikte vermogensbeheerder voor u selecteren.

deel 1: aanbod niet transparant

deel 2: 99 missers

hoe blijft u miljonair?

10 geboden bij de selectie van een vermogensbeheerder 1.

10 geboden bij de selectie van een vermogensbeheerder 2.